Doe jij weer mee?

In 2009 en 2010 hebben maar liefst 185 leerlingen van de Berg en Boschschool meegedaan aan een onderzoek op school. Wij, de onderzoekers, zijn erg benieuwd hoe het NU gaat met de leerlingen die toen hebben meegedaan!

Waarom wordt dit onderzoek gedaan?

1. Wij willen weten hoe kinderen en jongeren zich ontwikkelen. Iemand van 16 jaar kan en wil weer andere dingen dan iemand van 10 jaar. Wij willen meer inzicht krijgen in deze veranderingen.

2. Je hoeft op school maar om je heen te kijken om te zien dat iedereen weer anders is. Niet iedereen met een bepaalde vorm van autisme lijkt op elkaar, in tegendeel! De een gaat graag naar feestjes, de ander speelt liever videogames. En weer een ander is misschien liever op zichzelf. Wij willen onderzoeken waar deze verschillen vandaan komen.

Waarom zou je meedoen?

1. Nog te vaak wordt er gesproken over 'mensen met autisme', alsof iedereen hetzelfde zou zijn. Door mee te doen aan dit onderzoek kun jij bijdragen aan onze kennis over kinderen en jongeren met ASS en kun je laten zien dat iedereen weer anders is. 

2. Het onderzoek is gewoon op school.

3. Het duurt maar 30 minuten.

Doe jij weer mee?

Als jij in 2009/2010 ook hebt meegedaan, dan kom je in aanmerking voor het vervolgonderzoek. Als je niet zeker weet of je eerder hebt meegedaan, vraag het dan thuis voor de zekerheid na of vraag het direct aan de onderzoekster, Anke Scheeren, door een mailtje te sturen: A.M.Scheeren(at)vu.nl Ook voor andere vragen over het vervolgonderzoek kun je haar gerust een mailtje sturen.

Hoe doe je mee?

Je kunt hier het deelnameformulier downloaden. Vul het formulier samen met je ouders in en mail het naar A.M.Scheeren(at)vu.nl  

Wat gebeurt en na aanmelding?

Na aanmelding zal een interviewer contact opnemen met jou of je ouders om de dag af te spreken van het onderzoek. Op die dag komt de interviewer naar de Berg en Boschschool.

Waar bestaat het onderzoek uit?

Het onderzoek bestaat uit een aantal taakjes, waaronder het bekijken van korte filmpjes. In totaal duurt het onderzoek 30 minuten en het zal plaatsvinden in een ruimte op school.

Wat gebeurt er met je gegevens?

Alles wat je vertelt aan de interviewer wordt vertrouwelijk behandeld, dus er worden nooit zomaar gegevens over jou aan iemand anders gegeven!